Vindskyddsduk för ytterväggar

Vindskyddsduk är något som kan monteras under ytskikt i olika yttervägskonstruktioner. Med en vindskyddsduk som skyddar man dessa konstruktioner mot bland annat luft och fukt. Det man bör tänka på när det handlar om vindskyddet, är hur man monterar upp det. En del tänker att det ska sitta utanpå isoleringen i de fall man har tänkt att tilläggsisolera sin fasad. 

Ofta tänker man så eftersom man ofta har satt vindpapp mellan spikregeln och stommen. Dock är det inte alltid den bästa lösningen. Ibland kan det vara bra att sätta vindskyddet på stommen, sedan tilläggsisolera och sedan sätta på en fasadskiva. Det gör att ditt vindskydd kommer få kontakt med stommen och det blir en mycket bättre lufttätning.

De bästa vindskyddsdukarna

Det finns idag flera olika typer av vindskydd. Ett bra sortiment hittar du hos T-Emballage. När det kommer till vindskyddsduk så är det som så att om de ligger mellan två isoleringsskikt, så fladdrar de inte. Det gör att de inte kan ge en pumpeffekt om det skulle blåsa kraftigt. Det gör även att man kan undvika att fuktig luft kommer in och leder till kondens eller mögel. 

Att sätta vindskydd mot stommen och sedan fasadskiva kan även vara ett bra val när nya ytterväggar ska byggas. Om du vill köpa bra vindskyddsdukar eller andra tillbehör till ditt bygge, så kan du besöka T-Emballages hemsida. De har även ett sortiment av andra bra saker du kan komma att ha behov av. Dessutom erbjuder de olika emballage och kartonger.